Novosti...

Dragi prijatelji Muzeja!

Muzej grada Kaštela ima zanimljiv novi projekt. Iz tiska je izašla trojezična slikovnica, povijesna fikcija, Kambelovska ljubavna priča – Mihovil Cambi i njegova Karmela. Bogato opremljenu, tvrdo ukoričenu, slikovnicu prate audio izdanja kao i tiskani promotivni i pedagoški materijali. Klasična ilustrirana slikovnica i njena audio izdanja napravljena su za djecu u dobi od 5 do 15 godina. Tekstove slikovnice prate bogate ilustracije koje smo pretvorili i u lijepo oblikovanu zvučnu knjigu. Pripovjedačev glas obogaćen je zvučnom podlogom, efektima i glazbom. Najljepše je istovremeno slušati priču i gledati slikovnicu koji se tako međusobno ugodno nadopunjuju. Uz slaganje slagalice taj ugođaj se produbljuje i proširuje. Radnja priče događa se u današnjemu Kaštel Kambelovcu, u vremenu izgradnje kaštela i tadašnjih burnih povijesnih događaja. Glavni likovi su zaljubljeni par Mihovil Cambi i njegova Karmela koji, unatoč svim nevoljama, ostaju vjerni svojoj ljubavi. Ova priča je putovanje u prošlost na kojem će te bolje upoznati povijest kaštelanskog kraja.


Klasična trojezična slikovnica Kambelovska ljubavna priča – Mihovil Cambi i njegova Karmela


Slagalica Kambelovska ljubavna priča - Mihovil Cambi i njegova Karmela

U prilogu su besplatno ponuđena po tri isječka audio priča, svaki u trajanju od pet minuta. Odaberi isječak audio slikovnice:

na hrvatskom standardnom jeziku


Kambelovska ljubavna priča - Mihovil Cambi i njegova Karmela

čakavskom narječju


Kambelovska jubavna priča - Mijovil Cambi i njegova Karmela

i engleskom jeziku.


Kambelovac Love Story: Mihovil Cambi and his Karmela

Tiskanu slikovnicu i slagalice kao i cijela digitalna audio izdanja možete nabaviti u suvenirnici Muzeja grada Kaštela. Cijela audio izdanja dostupna su i na aplikaciji za slušanje knjiga: Bookzvook © Muzej grada Kaštela, 2020.