Novosti...

Povodom Međunarodnog dana muzeja 
zadovoljstvo nam je pozvati Vas na otvorenje izložbe 
Lipe li su mlade Kaštelanke 

21. svibnja (srijeda) u 20 h
Kula na Glavici, Kaštel Sućurac

uz nastup članova KUD-a Ante Zaninović,
akademske umjetnice Mejreme Reuter i
grupe Ciotog, izvođača irske tradicijske glazbe

Kaštel Sućurac, kula na Glavici
Organizacija izložbe '' Lipe li su mlade Kaštelanke'' unutar prostora obrambene kule na Glavici.
Tema
Radi se o izlaganju etnografskih predmeta zavičajne zbirke Kaštel Sućurca, prvenstveno dijelova ženske tradicijske nošnje. Uklapa se u temu Međunarodnog dana muzeja, Muzejske zbirke povezuju,  u ovom slučaju staru i novu populaciju, obnavljaju kulturnu, baštinsku memoriju na negdašnji način življenja lokalne zajednicei način uporabe tradicijskih predmeta.
Uz predstavljanje zbirke organizirat ćemo i stručno vodstvo po staroj urbanoj jezgri Kaštel Sućurca, koja je izgrađena krajem XV. i prvoj polovini XVI. stoljeća. Unutar kule na Glavici održavat ćemo u dužem periodu radionice za predškolsku i školsku djecu na temu izrade kaštelanske tradicijske nošnje.
Akcija: Sakupljači - pokažite svoje zbirke
Etnografske predmete,  koji će biti izloženi na gore navedenoj izložbi,  sakupila je grupa amatera- entuzijasta, članova Društva za zaštitu kulturne baštine Podvorje iz Kaštel Sućurca. O zbirci su se brinuli dvadesetak godina i prije dvije godine predali su je na brigu Muzeju grada Kaštela,( broj od 115 komada dijelova muške i ženske narodne nošnje).
Taj postupak predstavlja izvrstan primjer kako mogu nastati muzejske zbirke. Ujedno, izložba će biti poziv građanima Kaštela na sakupljanje vrijednih predmeta, različitog profila, koji mogu naći svoje mjesto unutar Muzeja.