Novosti...

Poziv za predlaganje izložbenih programa u Muzeju grada Kaštela 2                                          

Muzej grada Kaštela poziva na predlaganje  izložbenih programa u 2025. godini
Poziv je otvoren od 8. travnja do 1. kolovoza  2024.

Muzej grada Kaštela, Odjel moderne i suvremene umjetnosti poziva autore i autorske grupe ( vizualne umjetnike, povjesničare umjetnosti, kustose, kulturne ustanove) na predlaganje izložbenih programa u izložbenim prostorima Muzeja grada Kaštela.
Za prijavu potrebno je ispuniti Prijavnicu i poslati priloge. Prilozi podrazumijevaju vizualni materijal vezan uz predloženi program / izložbu.
Ispunjene prijavnice i prilozi šalju se na adresu elektroničke pošte: mgk.omisu@gmail.com
Pitanja radi pojašnjenja možete slati na istu adresu do 20.7. 2024.                               
Prijave koje ne sadrže potrebne podatke i/ ili vizualne priloge, ili pristignu nakon utvrđenog roka, neće se razmatrati.
Pristigle prijedloge procijenit će i odabrati Stručno povjerenstvo izlagačke djelatnosti Odjela moderne i suvremene umjetnosti Muzeja grada Kaštela.
Odjel moderne i suvremene umjetnosti Muzeja grada Kaštela prikuplja, proučava i izlaže umjetnost 20. i 21. stoljeća i svoje poslanje vidi u predstavljanju vizualnih umjetnosti preko samostalnih, grupnih i tematski osmišljenih izložaba različitih estetika i stilova. Osim umjetnika koji su obilježili umjetnost prošlog stoljeća i afirmiranih umjetnika aktualne likovne scene izložbeni program otvoren je i mladim umjetnicima koji tek započinju svoj profesionalni put.
Odjel moderne i suvremene umjetnosti Muzeja grada Kaštela želi razvijati programe i modele komunikacije s publikom, produbljivati razumijevanje i iskustvo umjetnosti svih skupina. Stoga nam je važno prepoznati  potencijale takvih aktivnosti  u predloženim programima. 
Rezultati poziva bit će objavljeni dana, 30. rujna 2024. godine na  www.muzej-grada-kastela.hr/ i  na https://www.facebook.com/MuzejGradaKastela
Odjel moderne i suvremene umjetnosti  Muzeja grada Kaštela će za izložbe / programe uvrštene u program izlagačke djelatnosti osigurati prostor, raspoloživu opremu i tehničku potporu umjetniku i kustosu, najavu izložbe na web stranicama i društvenim mrežama i čuvanje izložbe, a troškove realizacije izložbe osigurava predlagatelj.
Predlagatelj programa dužan je uključiti se u realizaciju programa prema dogovoru s voditeljicom Odjela moderne i suvremene umjetnosti Muzeja grada Kaštela. Detalji o obvezama obiju strana utvrditi će se sklapanjem Ugovora o suradnji.