Novosti...

Izložba nepoznate slike „Ilica“ u Muzeju grada Kaštela


Srednja škola Braća Radić i Muzej grada Kaštela organiziraju izložbu slike „Ilica“ autora Ljube Babića, velikog umjetnika hrvatske moderne. Ova vrijedna slika dosada nije bila poznata i dostupna široj javnosti, a nalazila se u Srednjoj školi Braća Radić u Kaštelima.
Od zapuštene anonimne i nepoznate slike, bez znanja o autoru, uz pomoć Muzeja grada Kaštela u suradnji s užom i širom zajednicom ova umjetnina polako postaje jedno malo središte pozitivnih vibracija. U svrhu predstavljanja javnosti premještena je u Muzej grada Kaštela u dvorcu Vitturi gdje je izložena od 29. travnja na počasnom mjestu. Njena izložba trajat će do kraja lipnja 2015. godine, a nakon toga će biti vraćena u školu. Izložba će biti popraćena predavanjima, vodstvima, muzejskim radionicama za osnovne i srednje škole.
Svečano predstavljanje održat će se na Međunarodni dan muzeja 18. svibnja 2015. godine u 12.00 sati.
Muzej i S.Š. Braća Radić pozivaju građanstvo da svojom prisutnošću uveliča izložbu i razgleda ovo važno umjetničko djelo velikana hrvatske moderne Ljube Babića. Projektom Život umjetnine Muzej grada Kaštela želi aktivno sudjelovati u očuvanju baštine i formiranju kulturnog identiteta zajednice u kojoj djeluje.