Novosti...

U Muzeju grada Kaštela snimane scene za povijesno-dokumentarni serijal autora Davora Sučića
Udruga za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus u okviru antidiskriminacijskog projekta „Biram društvo bez diskriminacije“ financiranog sredstvima Europske unije, kroz program zajednice Progress snima povijesno dokumentarni serijalDehistory autora Davora Sučića.
Prva epizoda serijala „U potrazi za izgubljenim znamenjem" snimana je na lokacijama u Sarajevu, Mostaru, Stocu, Prološkom jezeru u BiH te u Hrvatskoj na lokacijama Gornja Podaca Općina Gradac, Splitu, Kliškoj tvrđavi, Muzeju grada Kaštela te u Zmajevoj špilji na  otoku Braču.
Uz dokumentarne i igrane scene,kao naratori, sudjelovat će mnogi povijesničari a s ciljem otvaranja pitanja iz prošlosti i odgovora na njih. To se odnosi na  značenje simbola koji su iako zajednička povijesna poveznica često, pa i danas, razlog mnogih pogrešnih tumačenja i predrasuda.
Da su stanovnici Balkana štovali Mjesec i poslije pokrštavanja i da je ostaokao dio mnogih narodnih običaja govore nam i najranija svjedočanstva ovog fenomena splitskog kroničara Tome Arhiđakona.

Za realizaciju ovog projekta okupljen je kreativan tim suradnika koji svojim idejama i profesionalnošću doprinosi visokoj kvaliteti produkcije i finalnog produkta koji se planira distribuirati ne samo kroz nacionalne medijenego i renomirane filmske festivale.
Dio spomenutog dokumentarca sniman je u interijeru Muzeja grada Kaštela u Dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.


  • Foto 1
  • Foto 2
  • Foto 3
  • Foto 4
  • Foto 5