Novosti...

Završene radionice „Upoznajmo Boydellovog Shakespearea“

U Muzeju grada Kaštela, u kaštelu Vitturi, održane su likovno-edukativne radionice „Upoznajmo Boydellovog Shakespearea“, organizirane uz gostujuću izložbu  „Boydellov Shakespeare“. Trajale su u periodu od 01.09 do 21.09. 2015. godine. Na radionicama, koje su održavane petkom i subotom, ukupno je sudjelovalo 86 polaznika.
Sudionici radionica imali su priliku detaljno razgledati izložene grafike iz vrijedne zbirke koja se čuva u Muzeju grada Šibenika. Uz vodstvo kroz izložbu za njih je pripremljen i praktični dio radionica na kojem su izrađivali vlastite matrice, odnosno grafičke ploče, u grafičkoj tehnici suhe igle. Izrađene matrice kasnije su i otiskivali na grafičkoj preši. Na poučan i zabavan način otkrili su proces nastajanja umjetničkih grafika koje su bile izložene, a samim time i vrijednost kulturne baštine s kojom se mogu upoznati u muzejima.
Bez obzira na zahtjevnost izvođenja, radionice su bile besplatne, a sav materijal bio je osiguran te je bila potrebna samo dobra volja i dolazak u Muzej Grada Kaštela, u kaštel Vitturi. Radionice su se odvijale u ugodnom ambijentu na opće zadovoljstvo svih sudionika.
Pored individualnih polaznika osnovnih i srednjih škola, na radionicama su sudjelovali  i učenici nižih razreda osnovne škole Filip Lukas iz Kaštel Staroga pod vodstvom učiteljice Suzane Bralić, učenici srednje Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju pod vodstvom profesorice Antonele Zagorac, polaznice kaštelanske gimnazije pod vodstvom profesorice Marije Mišetić i članovi Kulturno-umjetničkog društva Karol Wojtyla s voditeljicama Doris Grgurin i Ljiljanom Garbati. Radionice je vodila pripravnica muzejska pedagoginja Sanja Jaman. Ovim putem organizatori se zahvaljuju svima koji su prepoznali priliku za ugodno druženje i stjecanje novih znanja, te se nadaju novim susretima.


  • Foto 1
  • Foto 2
  • Foto 3
  • Foto 4
  • Foto 5
  • Foto 6