Novosti...
  • fotografija1
  • fotografija2
  • fotografija 3
  • fotografija 4
  • fotografija 5
  • fotografija 6
  • fotografija 7
  • fotografija 8
Content
Content
Content

MUZEJ GRADA KAŠTELA
Dvorac Vitturi, Brce 1
21215  Kaštel Lukšić
Tel.: + 385 ( 0 ) 21 / 260 246; + 385 ( 0 ) 21 / 440 686
Tel./ fax: + 385 ( 0 ) 21 / 260 249              
URL:   www.muzej-grada-kastela.hr
e-mail: muzej-grada-kastela@st.htnet.hr
e-mail: marioklaic@gmail.com     

Uz Dan muzeja 18. svibnja 2013. godine;
MUZEJSKA EDUKATIVNA AKCIJA I NAGRADNA IGRA MUZEJA GRADA KAŠTELA Priča o kaštelu Vitturi u Kaštel Lukšiću

U povodu Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja 2013., a u okviru muzejske edukativne akcije i nagradne igre ovogodišnje teme Muzejske pričalice, koje se već osamnaestu godinu odvijaju u brojnim hrvatskim muzejima i galerijama, u Muzeju grada Kaštela održana je i još uvijek traje muzejska radionica pod nazivom Priča o kaštelu Vitturi u Kaštel Lukšiću. Muzejska edukativna akcija i nagradna igra MGK-a je bila predviđena da traje u intervalu od 18. travnja do 18. svibnja, no radionice će se organizirati i tijekom lipnja.

Ovaj projekt Pedagoškog odjela Muzeja osmišljen je i izrađen za djecu vrtićke dobi koja, primjereno njihovom uzrastu, uče o zavičaju i njegovoj povijesti. Namijenjen je također i za odgajatelje, nastavnike, pedagoge kao jedan od dodatnih ponuđenih oblika rada s djecom.

U okviru Hrvatskog muzejskog društva, projekt muzejske radionice kaštelanskog muzeja odvija se u dvorcu (kaštelu) Vitturi. Za tu svrhu su, pored ranije slikovnice, tiskane četiri prigodne edukativne slagalice – Priča o kaštelu Vitturi u Kaštel Lukšiću. Ilustracije u slikovnici i slagalice su nastale na osnovi autentičnih muzejskih eksponata i arhitekture kaštela Vitturi. One su za djecu interpretacija stalnog muzejskog postava i kaštela - utvrde Vituri od 16. stoljeća do sadašnjeg vremena. Slikovnica i slagalice Priča o kaštelu Vituri u Kaštel Lukšiću je samostalni i cjelovit projekt Pedagoškog odjela Muzeja. Uz slikovnicu su dodatno tiskani prateći pedagoški i promotivni materijali s kojima se mladi posjetitelji uče i zabavljaju uz razgledavanje stalnog muzejskog postava i kaštela Vitturi.

Mjesto održavanja: Kaštel Lukšić, Dvorac Vitturi, Stalni postav MGK-a
Vrijeme održavanja: svibanj - lipanj 2013.
Dob: od 4 do 7 godina
Autor projekta: viši muzejski pedagog Mario Klaić, prof.